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Era uma vez um pão que queria ser Ouriço...

por Moira, em 01.06.09

Hoje em Lisboa estiveram 34º, muito calor, eu sei, mas não podemos viver sem pão e eu tinha que participar em mais uma edição do BreadBakingDay, desta vez organizada pela Tangerine's Kitchen e o tema é pão multigrãos.

Pão Vitale

Ingredientes:

  • 500 g de preparado para pão vitale (usei o preparado para Pão Vitale da Nacional)
  • 300 ml de água tépida
  • 25 g sementes de girassol
  • sementes de abóbora para decoração

Preparação:

Misturar a farinha e as sementes de girassol com a água morna e deixar levedar por uma hora ou até a massa duplicar de volume.

Dar forma ao pão, decorar com as sementes de abóbora e deixar levedar por mais 30 minutos.

Leve ao forno aquecido a 200º por cerca de 30 minutos ou até estar cozido.

In English please:

Today the temperature in Lisbon was 34º C,  very hot i know, but we can't live without bread and i had to participate in the 20th edition of BreadBakingDay, this time organized by Tangerine's Kitchen, the theme is Multigrain Breads.

Vitale Bread

Ingredients:

  • 500 g multicereal flour mix (I used a preparated mix wich includes, Wheat flour, peeled sesame, saracen wheat and sunflower seeds, salt, linseeds, wheat gluten, rye flour, barley flour, wholemeal oats flour, saracen wheat flour, pelt flour, malt flour, enzimes, flour treatment -ascorbic acid, and dry yeast)
  • 300 ml of warm water
  • 25 g sunflower seeds for decoration
  • pumpkin seeds to decorate

Preparation:

Mix multicereal flour and sunflower seeds with the warm water and let rise for an hour or until the dough doubled his volume.
Shape the bread, decorate with pumpkin seeds and let rise for another 30 minutes.
Take the bread to oven heated to 200 º C for about 30 minutes or until it is cooked.

 

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48 comentários

De Pedro Neves a 01.06.2009 às 09:50

Muito giro Moira :D

De Moira a 01.06.2009 às 17:37

Pedro,
Se fosse agora já os estava a imaginar recortados numa das laterais do blog :D

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